Doneren, sponsoring en Stolpersteine aanvragen

Er is veel geld nodig voor de Stolpersteine. Het plaatsen van een Stolperstein kost 150 euro. De Stichting Stolpersteine Nijmegen streeft ernaar om voor alle circa 450 Joodse slachtoffers en andere Nijmegenaren die slachtoffer zijn geworden van het naziregime een Stolperstein te laten leggen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we uw financiële hulp nodig. We hopen daarom ook dat u ons wilt steunen.

Doneren

Met uw bijdrage wordt het mogelijk om alle Nijmeegse slachtoffers van het naziregime te herdenken door het leggen van Stolpersteine. Of u een grote of een kleine donatie doet, alle beetjes helpen. Elke steun is welkom. U kunt via de doneerknop hieronder eenvoudig een klein of groter bedrag doneren. Of maak uw financiële bijdrage over naar rekening NL88 TRIO 0320 4053 62 ten name van Stichting Stolpersteine Nijmegen onder vermelding van 'Bijdrage Stolpersteine Nijmegen'.

Doneer


Sponsoring

Wij staan open voor elk initiatief tot ondersteuning. Wilt u als bedrijf, organisatie, particulier, gezin of familie een klein of groter bedrag bijdragen, dan is dat zeer welkom. Een bijzondere manier van meedoen bestaat uit het adopteren van een of meer Stolpersteine. U kunt uw initiatief aanmelden via info@stolpersteine-nijmegen.nl. We nemen dan contact met u op.

Stolpersteine aanvragen

Iedereen kan een aanvraag indienen voor het plaatsen van een of meerdere Stolpersteine in Nijmegen. Particulieren, maar ook verenigingen, scholen, organisaties, bedrijven en families kunnen een verzoek doen. De meeste Stolpersteine worden geplaatst ter nagedachtenis van Joodse slachtoffers van de Holocaust. Maar Stolpersteine kunnen ook worden geplaatst voor andere Nijmegenaren die slachtoffer zijn geworden van het naziregime.

Voor de aanvraag zijn de volgende gegevens nodig:
  • naam en contactgegevens van de aanvrager;
  • volledige voor- en achternaam van de persoon voor wie u een Stolperstein wilt plaatsen;
  • overlijdensdatum en -plaats van deze persoon;
  • straatnaam en huisnummer van de beoogde Stolperstein-locatie in Nijmegen;
  • relatie tussen de aanvrager en degene voor wie de Stolperstein wordt geplaatst.

U kunt voor meerdere slachtoffers een aanvraag indienen. Na het verwerken van uw aanvraag voor een of meerdere Stolpersteine delen we u mee of de aanvraag kan worden ingewilligd. We laten zo spoedig mogelijk weten wanneer de Stolperstein kan worden geplaatst. Het plaatsen van één Stolperstein kost 150 euro. U ontvangt van ons een factuur voor de betaling. U kunt uw aanvraag richten aan info@stolpersteine-nijmegen.nl.

Stichting Stolpersteine Nijmegen is aangemerkt als een culturele ANBI.

Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.