• Home
  • Stolpersteine in Nijmegen

Stolpersteine in Nijmegen

Zondag 10 april 2022 werd in de binnenstad van Nijmegen – Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat en Begijnenstraat – de eerste zestien Stolpersteine gelegd. Het programma van deze dag kunt u hier bekijken. We hopen voldoende fondsen te kunnen werven om ook voor de overige Nijmeegse slachtoffers Stolpersteine te kunnen plaatsen.

Lotgevallen van de slachtoffers

Om alle slachtoffers van het naziregime een gezicht te geven, zijn hun persoonlijke lotgevallen beschreven. De verhalen kunt u op deze website nalezen. U kunt slachtoffers zoeken op straatnaam. Per huisadres vindt u de namen van de slachtoffers. Klik op het adres om de biografieën te lezen. Zoekt u de verhalen van een van de slachtoffers, maak dan gebruik van slachtoffers zoeken op achternaam. Klik vervolgens op de naam om de biografie te lezen.
Het streven is om elk slachtoffer te herdenken met een eigen Stolperstein. Steeds als er in Nijmegen weer Stolpersteine worden gelegd, plaatsen we de namen van de slachtoffers en hun laatste woon- of werkadres op de website.

Stolpersteine aanvragen

Iedereen kan een aanvraag indienen voor het plaatsen van een of meerdere Stolpersteine in Nijmegen.
Doneer
Doneer
X
Verder
<
Verder
<
Verder

Je wordt doorgestuurd
naar de betaalpagina
van jouw keuze.